Cracky Snack
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Cracky Snack. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 15 i kosztuje 44 grosze za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sól, Prażone, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Przez Cracky Bars, Przez Cracky Bars, oraz Snack Mix dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku. Dużą patelnię posmarować masłem.
Umieść popcorn i orzeszki ziemne na patelni i wymieszaj, aby połączyć; odstawić.
Umieść brązowy cukier, odmierzone masło, syrop kukurydziany, melasę i sól w rondlu o średnim ciężarze na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu gumową szpatułką, aż cukier się rozpuści, około 5 minut. Nadal gotować bez mieszania przez 3 minuty.
Usuń z ognia, dodaj wanilię i sodę oczyszczoną i ubijaj, aż karmel będzie jasny, Spieniony i podwoi objętość, około 10 sekund. Natychmiast skropić popcorn i orzeszki ziemne, wymieszać gumową szpatułką, aż zostaną dokładnie pokryte i rozprowadzić na równą warstwę.
Piec, mieszając gumową szpatułką co 15 minut i zeskrobując karmel z dna patelni, aż ostudzony kawałek popcornu będzie bardzo chrupiący, łącznie około 45 minut. (Aby sprawdzić doneness, wziąć kilka kawałków popcornu z piekarnika i ostudzić przez 30 sekund. Jeśli są chrupiące, wtedy pęknięta przekąska jest gotowa.)
Przenieś Pękatą przekąskę na powierzchnię roboczą lub obramowaną blachę do pieczenia, aby całkowicie ostygła (będzie chrupiąca, gdy ostygnie). Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.