Coq au Vin

Coq au Vin
Coq au Vin jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 4,35 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 421 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka grzybów, zioła prowansalskie, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć zioła można śledzić to danie główne z Mint Chocolate Chip Cupcakes jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.

Instrukcje

1
W dużym, ciężka patelnia lub holenderski piekarnik, smażyć boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Kawałki kurczaka obłożyć mąką, solą i pieprzem. Brązowy kurczak w gorącym tłuszczu boczku z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
BoczekBoczek
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Dodać czosnek, cebulę, grzyby i marchew.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Saute 2 minuty, aby zmiękczyć.
5
Do małej szklanki wlej koniak.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
6
Zdjąć patelnię z ognia, wlać koniak, odłożyć patelnię z powrotem na płomień. Flambe zapalając długą zapałkę i trzymając ją tuż nad garnkiem i zapalając opary. Brandy zapali się, a płomienie spłoną w ciągu 1 minuty. Kiedy płomienie gasną, stopniowo mieszaj Wino i bulion. Gdy wino jest dobrze wymieszane, dodać zioła. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
KoniakKoniak
BulionBulion
ZiołaZioła
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
7
Zdjąć pokrywę i nadal gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby sos nieco zmniejszyć. Możesz dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej lub skrobi kukurydzianej, aby pomóc w procesie zagęszczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SOSSOS
8
Aby służyć, top kurczaka i warzyw z zastrzeżone pokruszony boczek i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Prawdziwego BoczkuKawałki Prawdziwego Boczku
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn