Coq Au Vin

Coq Au Vin
Coq Au Vin jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 452 kalorie. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 128 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liść laurowy, pieczarki, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling.

Instrukcje

1
Na dużej patelni szefa kuchni lub holenderskim piekarniku smażyć lardony na średnim ogniu, aż większość tłuszczu się wyda (ale nie, dopóki nie będzie chrupiąca).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Przełóż lardony do miski za pomocą łyżki szczelinowej.Obficie posolić i pieprzyć udka kurczaka i umieścić na gorącej patelni, skórki w dół. Pozostawić w stanie niezakłóconym przez 6-7 minut lub aż skóra stanie się złotobrązowa, następnie odwrócić kurczaka, pozwalając mu lekko brązowieć na drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
3
Przełożyć kurczaka do miski z lardons.Nie powinieneś mieć ładnej grubej powłoki brązowego "fond". To jest to, co daje danie dużo jego głębokość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wyjąć 2 łyżki tłuszczu z patelni i odstawić do małej miseczki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
5
Dodać posiekaną cebulę, seler i czosnek i smażyć do miękkości, skrobanie fond off dnie patelni, więc nie pali. Uderz w patelnię obfitym odrobiną koniaku, aby rozpalić patelnię. Pozostaw większość płynu do odparowania, a następnie dodaj czerwone wino, bulion z kurczaka, liść laurowy, tymianek i pastę pomidorową. Powrót lardons i kurczaka na patelnię i obrócić kilka razy, aby upewnić się, że każdy kawałek jest dobrze pokryte i zanurzone w cieczy. Przykryć pokrywką lekko krzywo (tak, aby para mogła uciec) i gotować na średnim małym ogniu, aż kurczak będzie miękki 35-45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
Czerwone WinoCzerwone Wino
Cały KurczakCały Kurczak
SelerSeler
KoniakKoniak
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj mąkę do zarezerwowanego tłuszczu i mieszaj, aż nie będzie grudek. Gdy kurczak będzie miękki, przenieś na talerz i namiot z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Dodać pieczarki i cebulę cipollini na patelnię i podgrzać do średniej, gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut lub aż cebula są gotowane i sos zmniejszył się nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CipolliniCebula Cipollini
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać kilka łyżek sosu do mieszanki tłuszcz / mąka i wymieszać, aby uzyskać zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
9
Dodaj zawiesinę do sosu na patelni po jednej łyżce na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu, aby upewnić się, że nie ma grudek. Nie podoba mi się mój SOS zbyt gęsty, więc zatrzymałem się około 2/3 drogi przez, ale jeśli lubisz bardzo gęsty sos, można dodać wszystkie zasmażki. Sól i pieprz do smaku, następnie z kurczaka do garnka podgrzać i zalać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
10
Udekoruj natką pietruszki, a następnie podawaj coq au vin na puree ziemniaczanym, makaron jajeczny lub jako gulasz z chrupiącą bagietką. Lubię też posypać trochę soli wykończeniowej jak Fleur de Sel na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Makaron JajecznyMakaron Jajeczny
BagietkaBagietka
ZiemniakZiemniak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
GulaszGulasz
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn