Confit z piersi kaczki i kiełbasy Cassoulet
Confit z piersi kaczki i kiełbasy Cassoulet może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz jędrne dojrzałe pomidory, cukier, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cassoulet z kaczką Confit, Cassoulet z kaczką i kiełbasą, oraz Cassoulet z białej fasoli, kiełbasy i kaczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posortuj fasolę i wyrzuć resztki. Fasolę opłukać, odcedzić i włożyć do 5-do 6-litrowej patelni z 4-litrową wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Fasolę odcedzić, wyrzucając płyn; w przypadku uzupełnienia do 1 dnia do przodu przykryć i schłodzić. Umieść fasolę w kuchence elektrycznej 4 1/2-quart lub większej.
W międzyczasie odciągnąć i odciąć skórę z piersi kaczki; zachować skórę na skwarki (przykryć i schłodzić do 1 dnia).
Dodać 2 łyżki soli i cukru, i wymieszać; przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut, ale nie dłużej niż 1 godzinę. Piersi dobrze spłukać pod chłodną bieżącą wodą; w przypadku uzupełnienia do 1 dnia do przodu, przykryć i schłodzić.
Pokroić mięso na 1/2 cala kawałki.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, często mieszać boczek aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół. Wyrzucić wszystkie, z wyjątkiem 1 łyżki kapieli z boczku.
Dodaj cebulę i czosnek do boczku; często mieszaj, aż cebula zacznie brązowieć, 8 do 10 minut.
Dodać bulion i wino; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni.
Wlać mieszankę cebuli i bulionu do powolnego gotowania z fasolą.
Dodać pomidora, posiekany tymianek, pieprz i liść laurowy; wymieszać.
Ułóż kawałki kaczki na fasoli.
Przykryć i gotować, aż fasola i kaczka są bardzo delikatne do gryzienia, 5 do 6 godzin na niskim poziomie, 4 do 5 godzin na wysokim. Jeśli jest więcej cieczy niż pożądane, odkryć powolne kuchenka, włączyć ciepło do wysokiej, i gotować na wolnym ogniu, aby skoncentrować mieszaninę, do 30 minut.
Wymieszać plastry kiełbasy w cassoulet i gotować, aż gorące, 5 do 10 protokół. Kadzi cassoulet do misek, posypać równo skwarkami kaczki, i udekorować gałązkami tymianku.
Skwarki kaczki. Pokroić zarezerwowaną skórę kaczki (patrz poprzedni) na kawałki 1/4 cala. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, często mieszaj skórę, aż będzie chrupiąca i złota, 5 do 8 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki, aby osuszyć.
Posypać solą. Gdy ostygnie, owinąć hermetycznie; schłodzić do 1 dnia. Sprawia, że 1/3 do 1/2 szklanki.