Colombo Curry
Colombo Curry to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 251 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, nasiona gorczycy, nasiona kolendry, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Caribbean Pork Curry (Porc Colombo), Kurczak Colombo z purpurowym ryżem jaśminowym, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż w małej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Dodaj kolendrę, kminek, nasiona gorczycy i goździki; gotować 30 sekund, stale mieszając.
Dodać kurkumę i kozieradkę; gotować przez 15 sekund, stale mieszając.
Wyjąć mieszaninę z patelni; odstawić 5 minut.
Umieścić w młynku do przypraw lub kawy; przetworzyć do drobno zmielonego.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, szalotki, imbir, i czosnek; podsmażyć 1 1/2 protokół.
Dodaj wieprzowinę; smażyć 3 minuty.
Dodać słodkie ziemniaki; gotować 1 minutę, często mieszając. Wymieszać bulion; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w mieszaninie mielonego ryżu; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub aż słodki ziemniak jest miękki. Wymieszaj sok z limonki, sól i pieprz.