Classic Crème Caramel
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Klasyczny Creme Caramel może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 49 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Classic Crème Caramel, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Karmelowy Crunch eklerki z palonym karmelowym ciastem Creme dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1/3 szklanki cukru i 3 łyżki wody w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; gotuj, aż cukier się rozpuści, często mieszając. Kontynuuj gotowanie dodatkowe 4 minuty lub aż złoty. Natychmiast wlać do 6 (6-uncji) ramekins lub budyniu kubki pokryte sprayem do gotowania, przechylając każdą filiżankę szybko, aż karmelizowany cukier pokrywa dno filiżanki. Odstawić.
Jajka i białko ubić w średniej misce trzepaczką. Wymieszać z mlekiem, wanilią, 2/3 szklanki cukru i solą. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu.
Umieść filiżanki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia i dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze.
Pozostałą ilość karmelizowanego syropu skropić kremem.
W razie potrzeby udekoruj malinami.