Klasyczny Coq au Vin może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na $5.55 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1086 kalorii, 66g białka, oraz 73g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieczonego kurczaka, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Makaron Coq au Riesling, Klasyczne przepisy świąteczne wykonane z klasycznych składników! # DiamondNuts, oraz Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela.
Instrukcje
1
Połącz wino, cebulę, seler, marchew, czosnek i ziarna pieprzu w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Całkowicie ostudzić; wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Wino
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Umieścić kawałki kurczaka w dużej szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wlać mieszaninę wina na kurczaka; wymieszać do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień i do 2 dni, obracając kurczaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Wino
1
Używając szczypiec, przenieś kawałki kurczaka z marynaty do ręczników papierowych, aby osuszyć; osusz. Odcedzić marynatę; rezerwować warzywa i płyn osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Warzywa
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Szczypce
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku (wystarczająco szerokim, aby pomieścić kurczaka w pojedynczej warstwie) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać boczek i podsmażyć, aż będzie chrupiący i brązowy. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
4
Do kapieli w garnku dodaj kurczaka, skórkę do dołu. Sauté do brązowego, o 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Przełożyć kurczaka do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Do garnka dodajemy warzywa z marynaty. Sauté do brązowego, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Wymieszać w mące; wymieszać 2 minuty. Stopniowo ubijać w reserved płyn marynaty. Doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Gotować, aż sos zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Wymieszaj szalotki, czosnek, gałązki ziół i liście laurowe, a następnie bulion. Powrót kurczaka do garnka, układając skórę bokiem do góry w jednej warstwie. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć garnek i dusić kurczaka 30 protokół. Używając szczypiec, Odwróć kurczaka. Przykryć i dusić do miękkości, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Cały Kurczak
Czosnek
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
9
Tymczasem roztopić 3 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać grzyby; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
11
Przenieść grzyby na talerz. Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodać cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
13
Przenieść cebulę na talerz wraz z grzybami; patelnia rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Używając szczypiec, przenieś kurczaka na talerz. Odcedzić sos z garnka do reserved patelni, naciskając na ciała stałe w sitku, aby wyodrębnić cały sos; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki. Powrót sos do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia
Szczypce
Garnek
15
Dodać cebulę do garnka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż cebula będzie prawie miękka, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
16
Dodać pieczarki i boczek. Gotować na wolnym ogniu, aż cebula będzie bardzo miękka i sos jest lekko zmniejszona, o 12 protokół. Garnek przechylić i odstawić nadmiar tłuszczu z wierzchu sosu. Doprawić sosem solą i pieprzem. Powrót kurczaka do sosu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.) Rewarm na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Cały Kurczak
Cebula
Boczek
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
17
Układamy kurczaka na dużym talerzu. Łyżka sosu i warzyw.