Klasyczny Coq au Vin może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 865 kalorii, 62g białka, oraz 62 g tłuszczu. Na 3,52 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, liści laurowych, ziaren pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron Coq au Riesling, Klasyczne przepisy świąteczne wykonane z klasycznych składników! # DiamondNuts, oraz Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz wino, cebulę, seler, marchew, czosnek i ziarna pieprzu w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Całkowicie ostudzić; wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Marchew
Seler
Czosnek
Cebula
Wino
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Umieścić kawałki kurczaka w dużej szklanej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wlać mieszaninę wina na kurczaka; wymieszać do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 1 dzień i do 2 dni, obracając kurczaka od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Wino
1
Używając szczypiec, przenieś kawałki kurczaka z marynaty do ręczników papierowych, aby osuszyć; osusz. Odcedzić marynatę; rezerwować warzywa i płyn osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Kurczaka
Warzywa
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Szczypce
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku (wystarczająco szerokim, aby pomieścić kurczaka w pojedynczej warstwie) na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać boczek i podsmażyć, aż będzie chrupiący i brązowy. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-o
4
Do kapieli w garnku dodaj kurczaka, skórkę do dołu. Sauté do brązowego, o 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Przełożyć kurczaka do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
6
Do garnka dodajemy warzywa z marynaty. Sauté do brązowego, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Wymieszać w mące; wymieszać 2 minuty. Stopniowo ubijać w reserved płyn marynaty. Doprowadzić do wrzenia, ubijając często. Gotować, aż sos zgęstnieje, ubijając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
8
Wymieszaj szalotki, czosnek, gałązki ziół i liście laurowe, a następnie bulion. Powrót kurczaka do garnka, układając skórę bokiem do góry w jednej warstwie. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiej. Przykryć garnek i dusić kurczaka 30 protokół. Używając szczypiec, Odwróć kurczaka. Przykryć i dusić do miękkości, o 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Szalotka
Cały Kurczak
Czosnek
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
9
Tymczasem roztopić 3 łyżki masła w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać grzyby; smażyć do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
11
Przenieść grzyby na talerz. Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła w tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
12
Dodać cebulę i podsmażyć, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
13
Przenieść cebulę na talerz wraz z grzybami; patelnia rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Używając szczypiec, przenieś kurczaka na talerz. Odcedzić sos z garnka do reserved patelni, naciskając na ciała stałe w sitku, aby wyodrębnić cały sos; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki. Powrót sos do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia
Szczypce
Garnek
15
Dodać cebulę do garnka i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Przykryć i gotować, aż cebula będzie prawie miękka, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
16
Dodać pieczarki i boczek. Gotować na wolnym ogniu, aż cebula będzie bardzo miękka i sos jest lekko zmniejszona, o 12 protokół. Garnek przechylić i odstawić nadmiar tłuszczu z wierzchu sosu. Doprawić sosem solą i pieprzem. Powrót kurczaka do sosu. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled.) Rewarm na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Cały Kurczak
Cebula
Boczek
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
17
Układamy kurczaka na dużym talerzu. Łyżka sosu i warzyw.