Ciocia Dee Dee ' s Apple Coffee Cake
Ciasto jabłkowe cioci Dee Dee może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 268 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka nadzienia szarlotka, ekstrakt z wanilii, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tort kawowy cioci Jo, Niedzielny Brunch: ciasto kawowe cioci Patty, oraz Ciocia Lou ' s Fresh Apple Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię 9x13.
Wymieszać nadzienie do ciasta i cynamon, odstawić.
Ubij mąkę, biały cukier, mleko, 1/2 szklanki zmiękczonego masła, proszek do pieczenia, sól i jajka w misce do mieszania na niskiej prędkości przez 30 sekund. Beat na średniej prędkości przez 2 minuty.
Połowę ciasta wlać do przygotowanej patelni. Łyżka połowę ciasta napełniania na ciasto.
Pozostałą część ciasta rozłóż na nadzieniu do ciasta, a następnie polej pozostałą połową nadzienia do ciasta.
Wymieszać brązowy cukier i orzechy razem i posypać wierzchu ciasta.
Skropić 2 łyżkami roztopionego masła.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 do 55 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia 20 minut.
Cukier połączyć cukier, 1 łyżka masła, 3/4 łyżeczki wanilii, 2 do 3 łyżeczki gorącej wody. Beat until smooth.