Muffinki Cytrynowo-Makowe
Babeczki z makiem cytrynowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 366 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 382 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Muffinki Cytrynowo-Makowe, Muffinki Cytrynowo-Makowe, oraz Muffinki cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 wyreguluj stojak piekarnika do środkowej-dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°. 2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mak i sól ubić i odstawić.3 w dużej misce, masło śmietankowe i cukier razem, ubijając do puszystości (około 2 minut mikserem elektrycznym).
Dodawać jajka po kolei, ubijając aż do włączenia po każdym z nich. Beat in the lemon zest.4 pokonać w jednej trzeciej suchych składników, aż tylko włączone. Ubij jedną trzecią jogurtu. Ubić w jednej trzeciej więcej suchych składników. Ubij drugą trzecią jogurtu. Ubij pozostałe suche składniki, a następnie pozostały jogurt. Ponownie należy uważać, aby pokonać aż tylko włączone. Nie przeginaj. 5 użyj standardowej 12-muffin Muffin pan. Każdą filiżankę muffinek posmarować lekko oliwą z oliwek, olejem z pestek winogron lub odrobiną roztopionego masła za pomocą pędzla do ciast. Ciasto na muffinki równomiernie rozprowadzić między kubkami.
Piec, aż babeczki będą złociste, około 25 do 30 minut. Przetestuj długą wykałaczką (używamy cienkiego bambusowego szpikulca), aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw patelnię muffin na stojaku z drutu, aby ostygła. Po 5 minutach wyjmij babeczki z patelni.6 gdy muffinki schładzają się, w misce ubijamy cukier puder i sok z cytryny na polewę.
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny. Podczas gdy babeczki są jeszcze trochę ciepłe, użyj pędzla do ciasta, aby wyszczotkować szkliwo na każdej babeczce. Muffinki wchłoną część glazury, więc jeśli chcesz, dodaj więcej glazury do każdej muffinki.Najlepiej jeść świeże i ciepłe.