Muffinki Cytrynowo-Makowe

Muffinki Cytrynowo-Makowe
Babeczki z makiem cytrynowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 366 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 382 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Muffinki Cytrynowo-Makowe, Muffinki Cytrynowo-Makowe, oraz Muffinki cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 wyreguluj stojak piekarnika do środkowej-dolnej części piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°. 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, mak i sól ubić i odstawić.3 w dużej misce, masło śmietankowe i cukier razem, ubijając do puszystości (około 2 minut mikserem elektrycznym).
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodawać jajka po kolei, ubijając aż do włączenia po każdym z nich. Beat in the lemon zest.4 pokonać w jednej trzeciej suchych składników, aż tylko włączone. Ubij jedną trzecią jogurtu. Ubić w jednej trzeciej więcej suchych składników. Ubij drugą trzecią jogurtu. Ubij pozostałe suche składniki, a następnie pozostały jogurt. Ponownie należy uważać, aby pokonać aż tylko włączone. Nie przeginaj. 5 użyj standardowej 12-muffin Muffin pan. Każdą filiżankę muffinek posmarować lekko oliwą z oliwek, olejem z pestek winogron lub odrobiną roztopionego masła za pomocą pędzla do ciast. Ciasto na muffinki równomiernie rozprowadzić między kubkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
4
Piec, aż babeczki będą złociste, około 25 do 30 minut. Przetestuj długą wykałaczką (używamy cienkiego bambusowego szpikulca), aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy. Ustaw patelnię muffin na stojaku z drutu, aby ostygła. Po 5 minutach wyjmij babeczki z patelni.6 gdy muffinki schładzają się, w misce ubijamy cukier puder i sok z cytryny na polewę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
W razie potrzeby dodaj więcej soku z cytryny. Podczas gdy babeczki są jeszcze trochę ciepłe, użyj pędzla do ciasta, aby wyszczotkować szkliwo na każdej babeczce. Muffinki wchłoną część glazury, więc jeśli chcesz, dodaj więcej glazury do każdej muffinki.Najlepiej jeść świeże i ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn