Ciepłe czekoladowe suflety z sosem malinowym

Ciepłe czekoladowe suflety z sosem malinowym
Ciepłe czekoladowe suflety z sosem malinowym mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 255 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 86 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, mleko, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, oraz Tort Sufletowy z podwójną czekoladą z sosem malinowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej. Przecedzić przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Aby przygotować ciasto, posmaruj 12 (6-uncji) ramekinów sprayem do gotowania; posyp równomiernie 2 łyżkami cukru granulowanego. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Połączyć mleko i pół na pół w małym rondlu. Gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę, mieszając, aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Dodać kakao i wanilię, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Wlać do dużej miski; całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieść 1 szklankę cukru granulowanego i masła w średniej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie lekki i puszysty. Ubić w żółtkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać schłodzoną mieszaninę czekolady; ubić do wymieszania. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Wymieszać do masy czekoladowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
10
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego i białek; ubijać mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Łyżka do przygotowanych ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umieść ramekiny w 2 (13 x 9 cali) patelniach do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
12
Piec w 325 przez 33 minuty lub do puffy i ustawić. Poluzuj ciasta z boków ramekinów za pomocą wąskiej metalowej szpatułki. Odwróć ciasta na 12 talerzy deserowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
SzpatułkaSzpatułka
13
Posypać równomiernie cukrem pudrem; podawać z sosem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn