Ciepła Soba w bulionie ze szpinakiem i Tofu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ciepłego Soban w bulionie ze szpinakiem i tofu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 14g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, cukier, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Soban i Tofu w rosole imbirowym, Makaron Teriyaki Soba z tofu i smażonym szpinakiem, oraz Zupa makaronowa Soba z tofu, słodkimi ziemniakami, grzybami Shiitake i szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Spryskać czapki grzybowe z oleju roślinnego gotowania sprayu, doprawić solą i pieprzem i dusić 6 cali od ciepła, obracając czapki raz, aż lekko rumiane i miękkie, o 6 protokół.
Ostudzić, a następnie cienko pokroić grzyby.
W małej misce wymieszaj cukier z sosem sojowym i mirinem, aż się rozpuści.
W dużym rondlu z wrzącą wodą, gotować makaron soba, mieszając raz lub dwa razy, aż po prostu miękkie, o 8 protokół.
Makaron odsączyć, spłukać pod zimną wodą i ponownie dokładnie odsączyć.
Dodaj wrzącą wodę i błyskawiczne dashi do rondla.
Dodaj tofu i shiitake i gotować na wolnym ogniu, o 2 protokół.
Przenieś soba do 4 głębokich misek i łyżkę mieszaniny dashi na górze.
Dekorować soba z daikon, scallion i nori i służyć od razu, przechodząc mieszaninę sosu sojowego obok.