Ciepła sałatka z zielonej fasoli i pancetty
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Ciepła zielona fasola i sałatka Pancetta może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 422 kalorie, 14g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz pomidory, pancetta, wiórki z parmezanu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Sałatka Z Mniszka Lekarskiego Z Ciepłym Sosem Pancetta, Ciepła sałatka z fasoli Fava Kamut z sosem bazyliowym Pancetta, oraz Sałatka Z Zielonej Fasoli, Orzechów Sosny I Pancetty.
Instrukcje
Podgrzać osoloną wodę w średnim rondlu na fasolę, łyżkę soli na każde 4 szklanki wody. Gdy woda się nagrzewa, rozpocznij kolejne dwa kroki.
W małej misce wymieszać miód i ocet sherry. Odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu. Gotować paski pancetta w partiach, aż złoty i chrupiące.
Odcedzić na ręczniku papierowym ustawionym na talerzu, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu.
Wyrzuć wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu pozostałego na patelni (nie odkładaj do odpływu, bo zatkasz odpływ, gdy tłuszcz ostygnie).
Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek na patelnię, odstawić.
Gotować fasolkę szparagową w osolonej wodzie: gdy osolona woda się zagotuje, dodać fasolę, powrócić do wrzenia i gotować do miękkości, około 5 minut.
Odcedzić fasolę. Wrzuć fasolę do dużej miski.
Rozgrzać olej na patelni, który był używany do gotowania pancetta na średnim ogniu.
Ubij w mieszaninie octu miodu. Podgrzać i nadal trzepać, gdy mieszanina się zagotuje i zmieszuje.
Na fasolę i pomidory wylać gorący sos. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać posiekaną pancettę i parmezan i wrzucić.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.