Ciepła sałatka z kozim serem z grillowanym pieczywem oliwkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ciepłej sałatki z kozim serem z grillowanym chlebem oliwnym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. Jeśli masz panko, baby greens, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Ciepła Grillowana Sałatka z brzoskwiniami i Frisee z sosem z koziego sera, Ciepła Sałatka Z Kozim Serem, oraz Sałatka z ciepłym kozim serem.
Instrukcje
Czosnek i olej umieścić w małej szklance miarki lub ramekin. Przykryć szczelnie folią i mikrofalówką 30 sekund.
Przenieść czosnek do małej miseczki. Zapas ropy. Za pomocą widelca grubo rozgnieść czosnek.
Dodać bazylia, ocet, i musztarda do puree czosnkowego.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo ubij w zastrzeżonym oleju czosnkowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej i powtórzyć przed użyciem.)
Wymieszać pierwsze 6 składników w średniej misce, aby wymieszać. Każdą okrągłą masę serową zanurzyć w białkach, zmieniając się w warstwę. Każdy płaszcz z mieszaniny bułki tartej.
Przenieść powlekane rundy ser na talerz. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 8 godzin.
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek w ciężkich dużych nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać okrągłe ser i gotować, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół na stronie.
Kromki chleba posmarować po obu stronach oliwą z oliwek. Grilluj, aż zacznie toastować, około 3 minut na stronę.
Zieleninę umieścić w dużej misce i wymieszać ze wszystkimi, ale 2 łyżki vinaigrette; doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podzielić na 6 talerzy. Na wierzchu 1 ser okrągły i 1 kromka pieczywa z grilla.
Skropić serem z pozostałymi 2 łyżkami vinaigrette i podawać.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach.