Ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowanym majonezem

Ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowanym majonezem
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowym majonezem może być niesamowita bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 1218 kalorii, 20g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.15 za porcję. Mieszanka cytryny, musztardy, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 105 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciepła sałatka z kurczaka, boczku i jajek z sosem majonezowym, Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake, oraz Ciepła sałatka z homara gotowana na maśle z sosem Estragonowo-cytrusowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić majonez, żółtka ubić z musztardą i odrobiną soli i pieprzu razem w dużej misce. Wlać kilka kropli oleju, energicznie ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Kontynuuj ubijanie oleju, stopniowo na początku, a następnie powoli zwiększając ilość do stałego strumienia. Upewnij się, że każdy dodatek jest dobrze włączony, zanim dodasz więcej. Na koniec dodaj kilka kropli oleju truflowego, jeśli używasz, a następnie zakończ sokiem z cytryny. Przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Olej TruflowyOlej Truflowy
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Przygotować homara i usunąć mięso z pazurów i ogona. Przyciąć postrzępiony kawałek mięsa z ogonów i płatki mięsa pazurów na duże kawałki, odrzucając membranę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Ogony pokroić na 6 plastrów każdy i odstawić.
5
Przyciąć końce off fasoli i pokroić fasolę na pół. Wrzucić do miski z szalotkami i 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wymieszać z mięsem homara i wycisnąć przez połowę cytryny, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej. Smażyć plastry ziemniaków na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i złociste. Użyj plasterka ryby, aby przenieść je na talerz wyłożony papierem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na tej samej patelni i obniżyć ogień, dodać plastry mięsa ogonowego do patelni, a następnie podgrzać w oleju przez kilka chwil z każdej strony. Wyłączyć ogień, lekko doprawić solą i pieprzem i wycisnąć cytrynę. Chwilę przed tym, jak będziesz gotowy na talerz, Wrzuć liście sałaty z octem balsamicznym i pozostałą oliwą z oliwek. Jesteś teraz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Łyżka ćwierć zielonej fasoli sałatki do środka talerza. Kształtuj za pomocą pierścienia lub noża o długości 10 cm, jeśli go masz, naciśnij lekko i zdejmij pierścień.
10
Umieść 1 łyżeczkę majonezu na czterech przeciwległych stronach zewnętrznej części talerza i posadź kawałek homara na każdej łyżce majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
11
Umieść smażony kawałek ziemniaka między każdym stosem homara, więc masz naprzemienne kawałki homara, a następnie ziemniaka. Liście wrzucić do dressingu i ostrożnie ułożyć małą garść fasolki szparagowej i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn