Ciepła Sałatka Endywiowa
Ciepła sałatka Endywiowa to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka orzechów włoskich, oliwy z oliwek, winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciepła Sałatka Endywiowa, Ciepła Sałatka Z Endywii I Kopru Włoskiego, oraz Ciepła sałatka z endywii owinięta pancettą.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową lub dużą patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu.
Posmarować endywią z obu stron olejem, doprawić solą i pieprzem, a następnie grillować, aż ściemni się wokół krawędzi, a endywia jest delikatna; około 3 minut z każdej strony. Ułóż grillowaną endywię na półmisku.
Endywia posypać octem z białego wina. Trzymaj palec nad górną częścią butelki, aby kontrolować przepływ, jeśli butelka nie ma Góry jigger. Ułóż kawałki orzecha włoskiego i winogrona wokół talerza i podawaj.