Ciepła Prosciutto-Faszerowana Focaccia
Przepis ciepłe Prosciutto nadziewane focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 25 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka butelkowanej pieczonej papryki, prosciutto, sera muenster i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Focaccia nadziewana Prosciutto i Provolone, Focaccia ze szparagami, Prosciutto i olejem truflowym, oraz Sałatka Z Prosciutto I Ciepłym Sosem Balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chleb na pół poziomo, za pomocą ząbkowanego noża. Góra dół chleb pół z prosciutto i następne 3 składniki.
Skropić balsamicznym winegretem; przykryć górną połową chleba. Owinąć w folię aluminiową; umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 15 minut lub do ogrzania.
Pokrój focaccię na sześć klinów.
* 6 uncji szynki można zastąpić prosciutto dla mniej więcej takiej samej ilości kalorii.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.