Ciemne czekoladowe ciasteczka mokka
Ciemne czekoladowe ciasteczka mokkowe trwają około 45 minut od początku do końca. Za 12 centów za porcję otrzymasz deser na 60 osób. Jedna porcja zawiera 71 kalorii, 1 g białka i 1 g tłuszczu. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka kakao do pieczenia, masła, granulek kawy i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 12% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują ciasteczka mokka z kawałkami ciemnej czekolady, gęste i puszyste ciasteczka mokka z ciemnej czekolady i mięty pieprzowej oraz zdrowe pączki mokki z polewą z ciemnej czekolady i mokki.
Instrukcje
W dużej misce połącz brązowy cukier i masło. Wbić jajka, jedno po drugim.
Dodaj kawę i wanilię; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do masy cukrowej. Wymieszaj czekoladę.
Rozłóż na natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350°C przez 25-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na drucianej kratce.
Na lukier połącz masło, śmietanę i wanilię, aż uzyskasz gładką masę. Stopniowo dodawaj cukier, aż lukier będzie gładki i osiągnie pożądaną konsystencję. Mroźne ciasteczka.
Posypać startą czekoladą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Brownies doskonale komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Blanchard Perez Cava Brut z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Blanchard Perez Cava Brut]()
Blanchard Perez Cava Brut
Blanchard Perez Brut ma słomkowożółty kolor z zielonymi refleksami. Nos jest świeży i wyrazisty, z głównymi aromatami zielonego jabłka i gruszki wraz z nutami suszonych orzechów i świeżego pieczonego chleba. Na podniebieniu nutom dojrzałych owoców o wyrazistym cytrusowym charakterze towarzyszy nuta śródziemnomorskich ziół. Zrównoważona kwasowość, waga i konsystencja zapewniają długi i żywy finisz. To wino musujące charakteryzuje się idealną równowagą wytrawności, bąbelków i owoców, aby wzbogacić każde doznanie kulinarne. To fantastyczny wybór do podania z warzywami, krewetkami i skorupiakami lub jako pyszny dodatek do mięsa! Mieszanka: 33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 34% Parellada