Cielęcina z musem jabłkowym i polentą: Vitello con Mele
Cielęcina z musem jabłkowym i polentą: Vitello con Mele wymaga około 2 godziny i 45 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 1403 kalorii, 84g białka, oraz 74g tłuszczu każdy. Za 6,24 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Mieszanka piersi cielęcej, polenty, oliwy z oliwek i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, który jest solidny. Spezzatino di vitello con piselli (gulasz cielęcy z groszkiem), Duszona pierś Cielęca z cebulą i ziołami: Petto di Vitello con Cipolline e Mentuccia, oraz Roladki cielęce w sosie pomidorowym - - - Braciole di Vitello są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dopraw pierś cielęcą solą i pieprzem.
Rozwałkuj mięso na sobie i zawiąż sznurkiem rzeźniczym, aby uformować bułkę.
W holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Dodaj mięso i smaż ze wszystkich stron na ciemnozłoty kolor. Powinno to zająć około 15 minut.
Wyjmij mięso i odstaw na bok.
Dodaj jabłka i mąkę na patelnię i gotuj, mieszając, aby pokryć jabłka mąką, przez 3 minuty.
Dodaj cynamon, czerwone Wino i wywar z kurczaka i zeskrob dno garnka drewnianą łyżką, aby usunąć zrumienione kawałki. Dopraw solą i pieprzem, zagotuj, dodaj pierś cielęcą, gotuj na wolnym ogniu i gotuj przez 2 godziny, aż mięso będzie bardzo miękkie.
Wyjmij mięso i odstaw na bok.
Gdy płyn do duszenia ostygnie na 10 do 15 minut, umieść w blenderze lub robocie kuchennym i puree. Pokrój mięso i podawaj z przecierem polanym i polentą z boku.
W dużym rondlu z grubym dnem rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Dodaj wszystkie części kurczaka i zrumień, mieszając, aby uniknąć przypalenia.
Dodaj marchewki, cebulę i seler do garnka i gotuj, aż będą miękkie i zrumienione. Włóż kurczaka do garnka i dodaj 3 litry wody, koncentrat pomidorowy, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszaj drewnianą łyżką, aby usunąć z dna patelni zrumienione kawałki kurczaka i warzyw. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 2 godzin, od czasu do czasu usuwając nadmiar tłuszczu.
Zdejmij z ognia, odcedź i dociśnij ciała stałe dnem kadzi, aby wydobyć wszystkie płyny. Wymieszaj wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstaw na bok. Przechowywać w lodówce w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.
W 3-litrowym rondlu podgrzej wodę i sól do wrzenia.
Skrop polentą cienkim strumieniem, ciągle ubijając, aż cała polenta zostanie włączona i mieszanina zacznie gęstnieć. Przełącz na drewnianą łyżkę, zdejmij ogień i kontynuuj mieszanie, aż będzie gęsta jak pasta.
Dodaj ser i mieszaj, aż się rozpuści i połączy.