Cielęcina Parmigiana
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cielęciny Parmigianan spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 454 kalorie. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser mozzarella, olej roślinny, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana, Bakłażan Parmigiana bez Parmigiana!, oraz Ketmia Jadalna (Okra) Parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Wymieszać bułkę tartą i parmezan. Cielęcinę zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie zalać mieszaniną okruchów chleba.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu. Połowę cielęciny gotować na oleju około 5 minut, obracając raz, aż do jasnobrązowego; odcedzić. Powtórz z pozostałą cielęciną, dodając w razie potrzeby 1 lub 2 łyżki oleju.
Umieść połowę cielęciny w prostokątnym naczyniu do pieczenia, 11x7x1 1/2 cala, nakładając plastry lekko. Połówkę sosu z makaronu wymieszać z cielęciną.
Posypać 1 szklanką sera mozzarella. Powtórzyć z pozostałą cielęciną, sosem i serem.
Piec ok. 25 minut, aż sos będzie bąbelkowy, a ser jasnobrązowy.