Ciecierzyca i boćwina
Ciecierzyca i Chard Szwajcarski jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tymianku, pieprz, ciecierzyca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Boćwina I Ciecierzyca, Kurczak duszony z ciecierzycą i Chardą Szwajcarską, oraz Ciasto do squasha zimowego z boczniakiem szwajcarskim i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Moczyć ciecierzycę w dużej ilości zimnej wody, aby przykryć przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Ciecierzycę odsączyć, a następnie umieścić je, boczek i liście laurowe w średnim rondlu.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć je o 2 cale. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie dostosować ciepło tak, że gotuje się delikatnie. Ugotować ciecierzycę aż do miękkości, około 2 godzin. Miej na nie oko; zawsze powinny być pokryte cieczą. Gdy ciecz osiągnie poziom ciecierzycy, dodaj zimną wodę, aby pokryć ją o około 1 cal.
Podczas gotowania ciecierzycy oczyść boćwinę: napełnij czystym zlewem zimną wodą. Przyciąć zwiędłe lub żółte liście i usunąć i wyrzucić łodygi.
Pokrój liście na 1-calowe kawałki. Zanurz je w wodzie, a następnie osusz je w durszlaku.
Gdy ciecierzyca będzie miękka, Usuń płytę boczku i pozostaw do ostygnięcia.
Pokroić na około cala kawałki.
Umieść boczek w głębokiej patelni średniej na średnim ogniu, aż zacznie skwierczeć i brązowy, o 3 protokół. Zamieszać w sofrito i gotować, aż woda wyparuje i sofrito zaczyna skwierczeć.
Dodaj pomidory i mieszaj, aż zmiękną. Wmieszaj liście boćwiny i mieszaj, aż zwiędną, a następnie wymieszaj ciecierzycę.
Wlać bulion, dodać tymianek i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować przez 15 minut, aby dać smaki szansę na mieszanie.
Odkryj patelnię i sprawdź płyn. Jeśli chcesz służyć fasoli i chard soupy, pozostawić go tak, jak jest. Jeśli chcesz podawać trochę bardziej sucho, gotuj, aż wyparuje jak najwięcej płynu. Możesz dostosować zupę na samym końcu gotowania, dodając dodatkowy bulion.