Ciecierzyca i boćwina

Ciecierzyca i boćwina
Ciecierzyca i Chard Szwajcarski jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tymianku, pieprz, ciecierzyca, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Boćwina I Ciecierzyca, Kurczak duszony z ciecierzycą i Chardą Szwajcarską, oraz Ciasto do squasha zimowego z boczniakiem szwajcarskim i ciecierzycą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Moczyć ciecierzycę w dużej ilości zimnej wody, aby przykryć przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
2
Ciecierzycę odsączyć, a następnie umieścić je, boczek i liście laurowe w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
CiecierzycaCiecierzyca
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć je o 2 cale. Doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie dostosować ciepło tak, że gotuje się delikatnie. Ugotować ciecierzycę aż do miękkości, około 2 godzin. Miej na nie oko; zawsze powinny być pokryte cieczą. Gdy ciecz osiągnie poziom ciecierzycy, dodaj zimną wodę, aby pokryć ją o około 1 cal.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
4
Podczas gotowania ciecierzycy oczyść boćwinę: napełnij czystym zlewem zimną wodą. Przyciąć zwiędłe lub żółte liście i usunąć i wyrzucić łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
5
Pokrój liście na 1-calowe kawałki. Zanurz je w wodzie, a następnie osusz je w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
6
Gdy ciecierzyca będzie miękka, Usuń płytę boczku i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
BoczekBoczek
7
Pokroić na około cala kawałki.
8
Umieść boczek w głębokiej patelni średniej na średnim ogniu, aż zacznie skwierczeć i brązowy, o 3 protokół. Zamieszać w sofrito i gotować, aż woda wyparuje i sofrito zaczyna skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pomidory i mieszaj, aż zmiękną. Wmieszaj liście boćwiny i mieszaj, aż zwiędną, a następnie wymieszaj ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
10
Wlać bulion, dodać tymianek i doprowadzić do delikatnego wrzenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i gotować przez 15 minut, aby dać smaki szansę na mieszanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BulionBulion
TymianekTymianek
11
Odkryj patelnię i sprawdź płyn. Jeśli chcesz służyć fasoli i chard soupy, pozostawić go tak, jak jest. Jeśli chcesz podawać trochę bardziej sucho, gotuj, aż wyparuje jak najwięcej płynu. Możesz dostosować zupę na samym końcu gotowania, dodając dodatkowy bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
BulionBulion
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn