Ciasto Żurawinowo-Imbirowe Do Góry Nogami
Odwrócone ciasto żurawinowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz proszek do pieczenia, ubitą polewę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Cranberry Ginger Upside-Down Cake - 50 Women Game Changers in Food-Nancy Silverton, Gruszka Do Góry Nogami Ciasto Imbirowe, oraz Ciasto gruszkowo-imbirowe do góry nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 9-calowy Okrągły patelni ciasto na średnim ogniu; płaszcz patelni z gotowania sprayu.
Dodaj brązowy cukier i 2 łyżki masła do patelni, mieszając, aż się stopi. Wymieszać imbir; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Usuń z ognia; ułóż żurawinę na mieszance brązowego cukru.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć.
Połączyć 1/4 szklanki masła i cukru granulowanego w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż puszysty.
Dodać żółtka, 1 na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać mieszankę mąki i mleka na przemian do mieszaniny masła, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu. Beat in vanilla.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem ze średnią prędkością, aż uformują się sztywne szczyty. Białka ułożyć na ciasto; na przygotowanej patelni polać ciasto żurawiną.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Ostudzić na patelni 15 minut; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi.
Umieść talerz do góry nogami na patelni tortowej; Odwróć ciasto na talerz. Każdą porcję ubić bitą polewą.