Ciasto śniadaniowe do góry nogami
Ciasto śniadaniowe do góry nogami wymaga około 1 godziny od początku do końca. Za 1,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 469 kalorii , 7 g białka i 15 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Mieszanka jagód, wiśni maraschino, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób tak naprawdę lubiło ten deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 37% wyniku , co nie jest wynikiem super. 3-warstwowe ciasto śniadaniowe z jabłkami i orzechami do góry nogami , jabłkowe ciasto do góry nogami bez jajek | Odwrócone ciasto jabłkowe i Meksykańska zapiekanka śniadaniowa do góry nogami z brązową skorupą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Opłucz i odsącz jagody z mieszanki muffinowej; odłożyć na bok.
Umieść mieszankę na muffiny i drożdże w dużej misce; odłożyć na bok.
Odcedź ananasa, zachowując sok w miarce. Odłóż ananasa na bok.
Dodaj tyle wody do soku, aby zmierzyć 2/3 szklanki.
Wlać do rondla; podgrzać do 120°-130°.
Dodaj do mieszanki na muffiny; mieszaj tylko do zwilżenia. Wbij jajko. Przykryj i odstaw na 10 minut.
Połącz brązowy cukier i masło; wlać do natłuszczonej formy 9-calowej. okrągła forma do pieczenia.
Przekrój każdy plasterek ananasa na pół; ułożyć na mieszaninie brązowego cukru. Włóż wiśnie do ananasa.
Połowę ciasta wyłóż na ananasa.
Posyp zarezerwowanymi jagodami.
Posmarować pozostałym ciastem.
Piec w temperaturze 350°C przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w ciasto będzie sucha. Natychmiast przełóż na talerz do serwowania. Całkowicie ostudzić.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi jagodami.