Masło jabłkowe CERTO
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegetariańska przyprawa? Masło jabłkowe CERTO może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 128 i kosztuje 10 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka masła, owoców, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z Kraft Recipes ma 3 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Certo Dutch Apple Pie Jam, Certo dżem Mango, oraz Certo dżem truskawkowo-bananowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Usuń kwiat i końce łodygi z nieobranych jabłek. Jabłka rdzeniowe; pokroić w ćwiartki.
Miejsce w czwórkach. rondel.
Dodać wodę i sok z cytryny; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; przykryć. Dusić na średnim ogniu 20 min. lub dopóki jabłka nie będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Naciśnij mieszaninę przez młyn spożywczy lub przecedzić przez grube sito, używając drewnianej łyżki, aby wymusić jabłka przez młyn; Odrzuć Skórki. Zmierz dokładnie 5 filiżanek przygotowanych owoców na 6-lub 8-qt. stockpot. Wymieszać z cynamonem.
Wymieszaj cukier z przygotowanymi owocami w garnku.
Dodać masło do zmniejszenia pienienia. Doprowadzić do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać pektyny. Powrócić do pełnego wrzenia; gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem centra pokrywek. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)