Ciasto śliwkowe z lukrem

Ciasto śliwkowe z lukrem
Ciasto śliwkowe z polewą może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 264 kalorie . Za 46 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, ekstrakt waniliowy, orzechy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 26% . Ta ocena nie jest taka niesamowita. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zapiekanka wołowa i śliwkowa , Chleb śniadaniowy ze śliwkami i Ciasto jabłkowe z karmelową polewą z brązowego cukru .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj pierwsze sześć składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodaj olej, jajka, maślankę i wanilię; dobrze wymieszaj. Wmieszaj śliwki i orzechy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
śliwkiśliwki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
3
Wlać do nieposmarowanej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Piec w temperaturze 350° przez 45 minut. W międzyczasie w rondlu wymieszaj wszystkie składniki nadzienia. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Wlać na gorące ciasto. Pozostawić w formie do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn