Ciasto Ziemniaczane Z Jagodami
Borówkowy placek ziemniaczany to bezmleczne i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1 i kosztuje $6.72 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 225g tłuszczu, oraz w sumie 4845 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka cukru, ekstrakt waniliowy, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ekstrakt vanillan można śledzić to danie główne z Lody Vanillan jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Spróbuj Blueberry Boy Bait {Blueberry Coffee Cake}, Blueberry Skillet Cake (a Berry-licious Upside-Down Cake), oraz Pikantne frytki ze słodkich ziemniaków z ketchupem jagodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka patelnia 9x13 cali. Przynieś mały garnek wody do wrzenia, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości (około 10 minut).
Dobrze odcedzić, a następnie zacieru. Odstawić 1 filiżankę.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Wymieszaj jagody, aby pokryć je mieszanką mąki. Odstawić.
W dużej misce, śmietany razem skrócenie i cukru, aż lekkie i puszyste.
Wymieszać w ciepłym puree ziemniaczanym. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Wymieszać mieszaninę mąki z jagodami, mieszając tylko do momentu włączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.