Ciasto ze szpinakiem i macą

Ciasto ze szpinakiem i macą
Ciasto ze szpinakiem i macą jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka twarogu, oliwy z oliwek, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto ze szpinakiem i macą, Farsz Warzywny Maca, oraz Jabłko-Maca Kugel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Cebulę ugotować w oleju na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Tymczasem szpinak wkładamy na sito i wyciskamy jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Dodać szpinak do cebuli i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
CebulaCebula
5
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/3 szklanki koperku, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KoperKoper
SólSól
6
Twarożek przecier w blenderze z mlekiem, jajkami, gałką muszkatołową i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, aż będzie gładki. Rezerwa 2 filiżanki w misce, a pozostałą część wymieszać ze szpinakiem z 1 filiżanką fety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TwarożekTwarożek
SzpinakSzpinak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JajkoJajko
Ser FetaSer Feta
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W głębokim naczyniu układamy MACE i polewamy nimi zarezerwowaną mieszankę twarożku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
MacaMaca
8
Odstawić na 15 minut, aby zmiękczyć.
9
Ułóż 2 nasączone MACE obok siebie w obficie naoliwionym naczyniu do pieczenia 13 - przez 9-przez 2-cala (3-quart shallow).
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Wlać połowę nadzienia szpinakowego. Przykryć jeszcze 2 Macami, a następnie wlać pozostałe nadzienie. Na wierzch nałóż pozostałe 2 MACE i wylej na nie pozostałą masę twarogową.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SerSer
MacaMaca
11
Posypać pozostałą 1/2 szklanki fety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FetaSer Feta
12
Piec, odkryte, aż złoty i zestaw, 30 do 35 protokół. Ostudzić 10 minut, następnie podawać posypane pozostałymi 2 łyżkami koperku.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ciasto można złożyć (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn