Ciasto ze szpinakiem i macą
Ciasto ze szpinakiem i macą jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 264 kalorie, 17g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka twarogu, oliwy z oliwek, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto ze szpinakiem i macą, Farsz Warzywny Maca, oraz Jabłko-Maca Kugel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Cebulę ugotować w oleju na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 12 do 15 protokół.
Tymczasem szpinak wkładamy na sito i wyciskamy jak najwięcej płynu.
Dodać szpinak do cebuli i gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Wyjąć z ognia i wymieszać w 1/3 szklanki koperku, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Twarożek przecier w blenderze z mlekiem, jajkami, gałką muszkatołową i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu, aż będzie gładki. Rezerwa 2 filiżanki w misce, a pozostałą część wymieszać ze szpinakiem z 1 filiżanką fety.
W głębokim naczyniu układamy MACE i polewamy nimi zarezerwowaną mieszankę twarożku.
Odstawić na 15 minut, aby zmiękczyć.
Ułóż 2 nasączone MACE obok siebie w obficie naoliwionym naczyniu do pieczenia 13 - przez 9-przez 2-cala (3-quart shallow).
Wlać połowę nadzienia szpinakowego. Przykryć jeszcze 2 Macami, a następnie wlać pozostałe nadzienie. Na wierzch nałóż pozostałe 2 MACE i wylej na nie pozostałą masę twarogową.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki fety.
Piec, odkryte, aż złoty i zestaw, 30 do 35 protokół. Ostudzić 10 minut, następnie podawać posypane pozostałymi 2 łyżkami koperku.
Ciasto można złożyć (ale nie Piec) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.