Ciasto Ze Stopioną Lawą
Ciasta ze stopionej lawy wymagają z grubsza 40 minut od początku do końca. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 6 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz masło, półsłodką czekoladę, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 39%. Spróbuj Ciasto Ze Stopioną Lawą, Ciasto Ze Stopioną Lawą, oraz Ciasto Ze Stopioną Lawą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Masło 8 (6-uncja) ramekins i posypać każdy z około 1/2 łyżeczki cukru.
W rondlu połączyć masło, cynamon, cayenne, gałka muszkatołowa, i czekolada na małym ogniu, aż stopi się i gładkie; wymieszać często. Lekko schłodzić.
W dużej misce ubić razem mąkę, cukier cukierniczy, jajka i żółtka, ekstrakt waniliowy i ekstrakt migdałowy do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodać roztopioną czekoladę do ciasta i ubić razem.
Wlać do przygotowanych ramekinów.
Piecz ciasta, aż góra będzie sztywna i popękana, a krawędzie ciemne, około 12 do 14 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 5 minut. Poluzuj krawędzie ciasta małym nożem do parkowania, a następnie odwróć na talerze na ciepło.