Ciasto z żurawiną i dziką jagodą

Ciasto z żurawiną i dziką jagodą
Ciasto z żurawiną i dziką jagodą to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, żurawinę, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto z żurawiną i dziką jagodą, Ciasto Z Kruszonką Jagodową, oraz Placek Z Dziką Jagodą.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w largesaucepan. Gotować na średnim ogniu, dopóki mieszanka zgęstnieje i zaczyna się gotować, mieszającokólnie, 12 do 14 minut. Kontynuujtoil 2 minuty, stale mieszając.
2
Przenieść mieszaninę jagodową do naczynia szklanego lub ceramicznego; całkowicie schłodzić (mieszanina zgęstnieje). DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Cover; chill.
1
Umieść stojak na środku piekarnika; rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calowej okrągłej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
3
Transfercrust do naczynia szklanego pie o średnicy 9 cali;trim zwis ciasta do 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
4
Usunąć kije cynnamonowe z nadzienia; łyżka do pojemnika.
5
Rozwałkuj drugi krążek ciasta na prostokąt o wymiarach 13x10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Pociąć ciasto na paski o szerokości 3/4 cala (od 11 do 12 pasków).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Ułóż połowę pasków ciasta w poprzek góry, rozstaw równomiernie od siebie. Uformuj kratę, układając pozostałe paski ciasta po prawej stronie na pierwsze paski ciasta i w razie potrzeby układając uchwyty. Odciąć nadmiar ciasta z pasków.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
8
Krawędzie dolnej Skórki szczotkować za pomocą kremu do ubijania. Naciśnij końcówki doughstrip, aby przylgnąć do dolnej krawędzi skorupy.Wchodzisz krawędzie dolnej skorupy do góry na paski, szczypanie do uszczelnienia. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
9
Krawędzie szczotki i kratki lekko kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
10
Posypać paski kraty lekko gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
11
Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia i bakeuntil skorupa jest złoty i nadzienie jest bubblingthickly, około 1 godziny 10 minut. Fajne pieon rack. DO przodu: może być wykonany 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Odstawić w temperaturze pokojowej.
13
Podawać ciasto w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn