Ciasto Z Przyprawami Figowymi
Fig Spice Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 438 kalorii. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka proszku do pieczenia, figi, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym, Pieczone Figi Crostini, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa.
Duszone figi umieścić w rondlu, zalać wodą i dusić na małym ogniu przez około 5 minut.
Odcedzić i ostudzić, zastrzegając 1/2 szklanki płynu.
Pokroić figi w kostkę 1/4 cala; odstawić. W średniej misce połączyć reserved fig liquid i maślankę; odstawić. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i goździki przesiać; odstawić.
W dużej misce, śmietany razem masło i cukier, aż lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, następnie wymieszać z wanilią. Ubić mieszankę mąki na przemian z mieszanką maślanki. Wymieszać posiekane figi i orzechy włoskie.
Wlać do przygotowanej 10-calowej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni 15 minut, następnie skręcić na stojaku z drutu i całkowicie ostudzić.