Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z musem truskawkowym. Jedna porcja zawiera 945 kalorii, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Jeśli masz śmietanę do ubijania, proszek do pieczenia, ozdoby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Ciasto Z Musem Truskawkowym, Oreoâ® ciasto z musem truskawkowym, oraz Ciasto Z Musem Truskawkowo-Czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotuj Ciasto
2
Warstwy: Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Beat 1 1/4 szklanki zmiękczonego masła i 2 1/4 szklanki cukru granulowanego na średniej prędkości z ciężkich mikser elektryczny stojak, aż puszyste. Stopniowo dodawać białka, jedną trzecią na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Białka Jaj
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Stojący
4
Mąkę tortową przesiać razem z proszkiem do pieczenia; stopniowo dodawać do masy na przemian z 1 szklanką wody, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszaj ekstrakty z wanilii i migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Wanilia
Migdały
Masło
Woda
5
Wlać ciasto do 4 smarowane i mąki 8-calowe okrągłe patelnie ciasto.
6
Piec w temperaturze 350 przez 22 do 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni do stojaków z drutu i całkowicie schłodzić (około 30 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Posypać żelatynę ponad 1/4 szklanki wody w małej misce; odstawić 5 protokół. Proces 2 szklanki pokrojonych truskawek i 1/4 szklanki cukru granulowanego w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać w dół boki w razie potrzeby.
Przenieść mieszaninę truskawek do małego rondla; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodaj żelatynę do mieszaniny truskawek, ciągle mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Przykryć i schłodzić do uzyskania konsystencji białek, mieszając od czasu do czasu (ok. 30 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Truskawki
żelatyna
5
Ubijaj śmietanę z małą prędkością, aż się spieni; zwiększaj prędkość do średniej wysokości i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę w mieszaninę truskawkową, aż dobrze się wymieszasz. Przykryć i schłodzić 30 minut lub tylko do momentu, aż mieszanina będzie wystarczająco gęsta, aby utrzymać swój kształt po zamontowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Truskawki
Krem
6
Rozłóż około 1 szklanki musu truskawkowego między każdą warstwą ciasta, pozostawiając 1/4-calową krawędź wokół krawędzi; przykryć i schłodzić 3 godziny lub do momentu ustawienia musu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
7
Przygotuj lukier truskawkowy: pokonać 3/4 szklanki zmiękczonego masła przy średniej prędkości 20 sekund lub do puszystego. Stopniowo dodawać cukier puder i 3/4 szklanki drobno posiekanych truskawek, ubijając z małą prędkością, aż do uzyskania kremowej konsystencji.