Ciasto Z Masłem Cytrynowo-Migdałowym
Cytrynowo-migdałowe ciasto masło może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 13g białka, oraz 43g tłuszczu. Mieszanka śmietany, migdały, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego, Brokuły Z Cytrynowym Masłem Migdałowym, oraz Brokuły I Migdały Z Masłem Cytrynowym.
Instrukcje
Połącz skórkę z cytryny i sok w niereaktywnym rondlu z cukrem i jajkami i dobrze ubić.
Dodać masło i gotować na średnim ogniu, stale mieszając gumową łopatką lub drewnianą łyżką, aż cukier się rozpuści i mieszanina zgęstnieje do twarogu. Pamiętaj, aby zachować skrobanie dno patelni w ciągu kilku minut to trwa; nie chcesz jaj do jajeczkowania przed twarogu formy. Jeśli jesteś typem nerwowym, zrób twaróg w żaroodpornej misce nad garnkiem z wrzącą wodą (dno miski nie powinno dotykać wody). Twaróg będzie po prostu trochę dłużej zagęszczać, około 5 minut. Odcedź twaróg do miski i dociśnij kawałek folii do powierzchni, aby skóra nie tworzyła się. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°.1 łyżką masła posmaruj 1 łyżką mąki.
Śmietanę pozostałe 8 łyżek masła w dużej misce z 1 szklanką cukru, aż będzie lekkie i puszyste. Pozostałą 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i sól przesiać razem i wymieszać z kremowym masłem.
W osobnej misce ubijaj jajka, aż zaczną się spieniać. Nie przegotować, albo ciasto będzie trudne.
Dodać jajka i zmielone migdały do mieszaniny mąki i masła, dobrze mieszając.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię. Upuść 8 pojedynczych łyżek twarogu cytrynowego równomiernie na zewnątrz ciasta, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi. Postaraj się umieścić twaróg tak, aby między każdą łyżką twarogu była równomierna ilość ciasta. Upuść 3 łyżki twarogu na środku. Przechowywać w lodówce pozostały twaróg do innego użytku (wskazówka: śniadanie tosty).
Wierzch ciasta posypać pokrojonymi w plasterki migdałami i 1 do 2 łyżkami cukru, w zależności od smaku.
Piec, aż ciasto będzie tosty brązowy na wierzchu i wykałaczka lub nóż włożony do ciasta wychodzi czysty (pamiętaj, aby nie wkładać go w pobliżu twarogu), o 40 protokół.
Pozostaw do ostygnięcia przez 10 minut, a następnie usuń boki sprężyny i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Jeśli podajemy ciasto z bitą śmietaną, dodajemy Likier migdałowy do ciężkiej śmietany i ubijamy, aż śmietana będzie sztywna. Na wierzch ciasta przesiać cienką, równą warstwę cukru cukierniczego.
Zaprezentuj ciasto przy stole i zaoferuj migdałową bitą śmietanę z boku.