Ciasto z malinami i śmietaną

Ciasto z malinami i śmietaną
Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz maślankę, wanilię, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Kremem Mascarpone I Malinami, Ciasto krepowe z kremem i malinami, oraz Old Fashioned Hot Milk Cake z malinami i bitą śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dno tylko 4 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast ze skracaniem; lekko mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce wymieszaj mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. W szklanej miarce 2 szklanki wymieszaj maślankę, barwnik spożywczy, ocet i 1 łyżeczkę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
Kolor żywnościKolor żywności
WaniliaWanilia
OcetOcet
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W dużej misce, beat 1 szklanka masła i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 2 minut lub do kremowy i dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj 3 jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Na przemian dodać mieszankę mąki z mieszaniną maślanki, ubijając na małej prędkości, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
5
Wlać ciasto równomiernie do 2 patelni.
6
Piec 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
W międzyczasie wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając wody, oleju i białek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Ciasto MixCiasto Mix
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Wlać ciasto do pozostałych 2 patelni.
9
Piec 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Całkowicie fajne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
10
W dużej misce, beat twarogu i 1/2 szklanki masła na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Na niskiej prędkości, pokonać w 2 łyżeczki wanilii. Stopniowo ubijaj w cukrze pudrze do wymieszania; ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszysta. W małej misce wymieszaj dżem i 1 łyżkę likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
LikierLikier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
11
Za pomocą ząbkowanego noża, wyciąć zaokrągloną górę z każdego białego ciasta do poziomu powierzchni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
12
Wytnij każdy czerwony aksamitny tort poziomo, aby zrobić 2 warstwy.
13
Zetrzyj luźne okruchy.
14
Nałożyć 1 warstwę czerwonego aksamitu, pokroić bokiem do góry, na talerz do serwowania; delikatnie posmarować 2 łyżkami likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
15
Rozprowadzić połową mieszanki dżemu malinowego. Wierzch z 1 białym ciastem; rozłożyć lukrem 3/4 szklanki. Powtórz warstwy. Wierzch trzecią warstwą czerwonego aksamitu. (Zachowaj pozostałą warstwę czerwonego aksamitu do późniejszego użycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
16
Rozprowadź bardzo cienką warstwę lukru na boku ciasta, aby zamknąć w okruchach.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
17
Rozłóż pozostały lukier na boku i wierzchu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
18
Dekoruj malinami. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn