Ciasto z malinami i śmietaną
Ten przepis służy 20 i kosztuje $1.78 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz maślankę, wanilię, cukier puder i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Suflet Czekoladowy Z Kremem Mascarpone I Malinami, Ciasto krepowe z kremem i malinami, oraz Old Fashioned Hot Milk Cake z malinami i bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnych lub nieprzywierających patelni). Nasmaruj dno tylko 4 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast ze skracaniem; lekko mąka.
W średniej misce wymieszaj mąkę, kakao i sodę oczyszczoną. W szklanej miarce 2 szklanki wymieszaj maślankę, barwnik spożywczy, ocet i 1 łyżeczkę wanilii.
W dużej misce, beat 1 szklanka masła i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na średniej prędkości 2 minut lub do kremowy i dobrze wymieszane.
Dodaj 3 jajka, po jednym na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Na przemian dodać mieszankę mąki z mieszaniną maślanki, ubijając na małej prędkości, aż do wymieszania.
Wlać ciasto równomiernie do 2 patelni.
Piec 35 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W międzyczasie wymieszaj ciasto zgodnie z zaleceniami na pudełku, używając wody, oleju i białek.
Wlać ciasto do pozostałych 2 patelni.
Piec 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Całkowicie fajne.
W dużej misce, beat twarogu i 1/2 szklanki masła na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste. Na niskiej prędkości, pokonać w 2 łyżeczki wanilii. Stopniowo ubijaj w cukrze pudrze do wymieszania; ubijaj na średniej prędkości, aż będzie puszysta. W małej misce wymieszaj dżem i 1 łyżkę likieru.
Za pomocą ząbkowanego noża, wyciąć zaokrągloną górę z każdego białego ciasta do poziomu powierzchni.
Wytnij każdy czerwony aksamitny tort poziomo, aby zrobić 2 warstwy.
Nałożyć 1 warstwę czerwonego aksamitu, pokroić bokiem do góry, na talerz do serwowania; delikatnie posmarować 2 łyżkami likieru.
Rozprowadzić połową mieszanki dżemu malinowego. Wierzch z 1 białym ciastem; rozłożyć lukrem 3/4 szklanki. Powtórz warstwy. Wierzch trzecią warstwą czerwonego aksamitu. (Zachowaj pozostałą warstwę czerwonego aksamitu do późniejszego użycia.)
Rozprowadź bardzo cienką warstwę lukru na boku ciasta, aby zamknąć w okruchach.
Rozłóż pozostały lukier na boku i wierzchu ciasta.
Dekoruj malinami. Przechowywać w lodówce.