Ciasto Z Kwaśną Śmietaną Gruszkową
Ciasto gruszkowo-śmietanowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5G białka, 20g tłuszczu i w sumie 388 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny i 10 minut. 47 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką masło, śmietanę, gruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz Wegetariańskie dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Ciasto Z Kwaśną Śmietaną Gruszkową, Ciasto Kawowe Ze Śmietaną I Gruszką, oraz Ciasto Kawowe Z Orzechami Gruszkowymi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ciasto rozwałkować i przełożyć na 9-calowy talerz do ciasta. Przytnij dodatkowe ciasto i zaciśnij krawędź.
Połącz 1/2 szklanki cukru, śmietanę, 1/4 szklanki mąki, jajko, wanilię i sól w misce, aż się zmiksują. Złóż gruszki.
Wlej miksturę do talerza i piecz ciasto przez 15 minut.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj polewę: wymieszaj w misce 2/3 szklanki mąki, 1/3 szklanki cukru, roztopione masło i płatki owsiane.
Wyjmij ciasto z piekarnika i posyp kruszonką. Włóż ciasto z powrotem do piekarnika i piecz, aż nadzienie się zastygnie, a skórka będzie brązowa, jeszcze około 20 minut. Pozostaw do ostygnięcia i zastygnij przed podaniem.