Ciasto z kremem żurawinowo-pomarańczowym
Ciasto z kremem żurawinowo-pomarańczowym zajmuje około 30 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 370 kalorii , 3 g białka i 17 g tłuszczu . Za 75 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomarańczową żelatynę, orzechy pekan, gęstą śmietanę kremówkę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Sprawdza się dobrze jako deser. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe zitronenkuchen , żeberka z żurawiną i sokiem pomarańczowym oraz chleb bananowy z żurawiną i pomarańczą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyłóż ciasto na 9-calową formę do ciasta; przytnij i wygładź krawędzie. Wyłóż nienakłuwane ciasto podwójną warstwą wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Zdjąć folię; piec 5-7 minut dłużej lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić na kratce.
W małym rondelku zagotuj sos żurawinowy i brązowy cukier.
Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści.
Przenieś do dużej miski. Przykryj i schłódź w lodówce przez 45 minut lub do momentu, aż masa częściowo stężeje.
W małej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana. Wymieszaj bitą śmietanę i orzechy pekan z mieszanką żelatyny.
Rozłóż na spodzie ciasta. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Udekoruj dodatkową bitą śmietaną.