Ciasto z kremem kokosowym z polewą czekoladową

Ciasto z kremem kokosowym z polewą czekoladową
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 117 g tłuszczu, oraz w sumie 1445 kalorii. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz kokos, śmietana, krem z kokosa, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Ciasto kokosowe z okruchami czekolady, oraz Tropikalny krem kokosowy w skorupie kokosowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W górnej połowie podwójnego kotła ustawionego nad ledwo gotującą się wodą, mieszaj czekoladę, aż się stopi. Używając pędzla do ciasta, posmaruj upieczoną skorupę ciasta do krawędzi roztopioną czekoladą. Odstawić do ostygnięcia i utwardzenia w temperaturze pokojowej lub, odkryte, w lodówce. W dużym rondlu przynieś mleko, śmietanę kokosową i fasolę waniliową na wolnym ogniu. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie w mikserze wyposażonym w nasadkę do ubijania (lub mikserze ręcznym) ubijamy żółtka i cukier, aż będą bladożółte i puszyste. Mieszając z niską prędkością mieszamy skrobię kukurydzianą, a następnie stopniowo wlewamy gorącą mieszaninę mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Odcedzić mieszaninę z powrotem do rondla, aby go wygładzić i usunąć fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Stale ubijając, gotować na średnim ogniu, aż zgęstnieje i tylko się zagotuje. Gdy mieszanina zgęstnieje, trzepaczka pozostawi ślady na dnie garnka, a mieszanina będzie miała kilka dużych pęcherzyków gotujących się do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wlać mieszaninę do średniej miski i wymieszać z masłem. Do połowy napełnij dużą miskę wodą z lodem. Pozostaw miskę zawierającą krem w lodowatej wodzie i pozostaw do ostygnięcia, często mieszając, aby schłodzić mieszaninę. Gdy krem ostygnie, ubij śmietanę na sztywno. Do kremu złóż bitą śmietanę i kokos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wlać mieszaninę do powłoki ciasta pokrytej czekoladą i wygładzić wierzch. Przechowywać w lodówce odkryte co najmniej 2 godziny. (Lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
7
Podawać na zimno.
8
W mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek (lub za pomocą miksera ręcznego) mieszaj mąkę, sól i cukier przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać masło i wymieszać, aż do uzyskania kruchej, piaszczystej mieszaniny. Nadal powinieneś widzieć kawałki masła. W małej misce, wymieszać wodę i ocet razem. Gdy mikser pracuje ze średnią prędkością, skropić mieszankę wodno-ocet i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Powinieneś jeszcze zobaczyć małe kawałki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Wyłożyć na powierzchnię roboczą, podzielić ciasto na 1/2 i uformować na 2 okrągłe, płaskie dyski. Owinąć oddzielnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed użyciem. (Lub przechowywać w lodówce do 48 godzin lub zamrażać do 1 miesiąca przed użyciem. Jeśli zamrożone, niech rozmrozić w lodówce na noc przed rozwałkowania.) Gdy nadejdzie czas rozwałkowania ciasta, niech ciasto ogrzeje się przez kilka minut w temperaturze pokojowej. Odkurz powierzchnię roboczą kilkoma łyżkami mąki i miej pod ręką dodatkową mąkę. Jeśli chcesz, możesz rozwałkować ciasto między 2 arkuszami woskowanego papieru (posypując dolny arkusz i górną część ciasta przed zwinięciem), co znacznie ułatwia przeniesienie na patelnię później. Jednak nie będziesz w stanie tak łatwo sprawdzić postępu ciasta. Wszystko zależy od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Posypać trochę mąki na wierzchu ciasta i rozpocząć walcowanie na zewnątrz od środka z szybkich, lekkich pociągnięć. Nie martw się, jeśli krawędzie nieco się rozszczepią; skoncentruj się na uzyskaniu dobrego koła od środka. Podnieś i obróć ciasto o 1/4 obrotu co minutę, aby zapewnić równomierne walcowanie. Ciasto powinno być gładkie i miękkie; niektórzy twierdzą, że powinno czuć się jak wnętrze przedramienia. Jeśli robi się lepkie, posypać trochę więcej mąki, ale nie rób tego więcej niż 2 lub 3 razy; ciasto wchłonie zbyt dużo mąki. Zamiast tego włóż go z powrotem do lodówki na 15 minut, aby ujędrnić masło. Kontynuuj toczenie, aż okrąg będzie co najmniej 2 cale większy niż patelnia (na przykład 11 cali szerokości dla 9-calowej patelni na ciasto) lub 3 cale większe dla ciast z głębokim naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Ustaw ciasto lub patelnię w pobliżu. Zawsze używamy ciężkich patelni aluminiowych, ponieważ szklane Patelnie wydają się zbyt szybko wypiekać skórkę. Wiemy jednak, że zaletą szkła jest to, że można łatwo sprawdzić kolor skorupy. Znowu, to zależy od Ciebie. Każdy wybór zadziała.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
13
Aby przenieść skórkę na patelnię, najłatwiej jest zwinąć gotową skórkę na wałek do ciasta, a następnie delikatnie rozwinąć ją na patelni. Możesz też złożyć go delikatnie w ćwiartki, podnieść, ustawić punkt centralny na środku patelni i rozwinąć go na patelni. Jeśli używasz woskowanego papieru, odklej górną warstwę, delikatnie przekręć skórkę do patelni i odklej pozostały papier. Upewnij się, że ciasto może całkowicie osiąść na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Nie rozciągać i naciśnij ciasto w rogach; rozciągnięte ciasto będzie prawdopodobnie kurczyć się z powrotem podczas pieczenia. Zamiast tego podnieś krawędzie skorupy, aby pozwolić jej osiąść w rogach. Jeśli ciasto trochę się rozerwie, nie martw się, łatamy go za minutę. Używając nożyczek lub ostrego noża, przycinaj ciasto do 3/4 cala obręczy. Użyj dodatkowych skrawków, aby łatać skórkę, naciskając palcami (w razie potrzeby zwilż je) lub odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
15
Pracując wokół krawędzi, obróć skorupę pod siebie (nie pod krawędzią patelni), aby uzyskać grubą krawędź, mocno przyciskając ją do patelni, aby zmniejszyć skurcz. Aby ozdobić obręcz, po prostu naciśnij ją dookoła tylnym widelcem. Aby uzyskać nieco bardziej zaawansowany wygląd, naciśnij kciuk i palec wskazujący jednej ręki. Użyj ich, aby delikatnie wypchnąć grubą krawędź ciasta na zewnątrz, naciskając do wewnątrz palcem wskazującym drugiej ręki, tak aby przecinały się w "V" z ciastem pomiędzy. Powtórz wszystko wokół obręczy, aby uzyskać falistą krawędź. Schłodzić 20 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni. Wyłóż wnętrze schłodzonej skorupy folią aluminiową (nie ściszaj krawędzi, ale pozostaw dodatkowe wystające, abyś miał coś do trzymania). Wypełnij folię aż do górnej części skorupy ciężarami ciasta, ryżem lub suszoną fasolą. (Ciężarki do ciast to wielokrotnego użytku metalowe lub ceramiczne granulki, które utrzymują skorupę na miejscu podczas pieczenia. Można je kupić w sklepach z artykułami kuchennymi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
17
Piec 25 do 30 minut, aż do wyschnięcia i zaczyna się "blond". Podnieś folię i ciężary z powłoki i piec kolejne 10 do 15 minut, sprawdzając często, aby zapobiec overbaking, aż średni brązowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn