Ciasto z komosą ryżową z Bakłażanowo-pomidorową Ragù i wędzoną mozzarellą

Ciasto z komosą ryżową z Bakłażanowo-pomidorową Ragù i wędzoną mozzarellą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 416 kalorii, 16G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać quinoa, oliwa z oliwek, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tarta z bakłażanem, pomidorem i wędzoną mozzarellą, Chrupiące Bakłażany Z Wędzoną Mozzarellą, oraz Chrupiące bakłażany z wędzoną mozzarellą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę i 1/2 łyżeczki soli do wrzenia w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W międzyczasie umyć quinoa w 3 zmiany wody w misce, a następnie dobrze spuścić na drobno oczkowym sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wymieszać quinoa do wrzącej wody i powrócić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż quinoa jest sucha i woda jest wchłaniana, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przełożyć do dużej miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 10 minut, a następnie wymieszać z jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Wyłożyć blachę do pieczenia folią i lekko posmarować olejem. Lekko nasmarować 1 szklanką środka suchego składnika. Zapakuj wystarczającą ilość komosy ryżowej do środka za pomocą gumowej szpatułki, aby wypełnić ją w dwóch trzecich. (Jeśli szpatułka się klei, zanurz się w wodzie.) Unmold na blasze do pieczenia i delikatnie pat quinoa do 4-calowy szeroki patty z łopatką. Dodać 3 więcej quinoa ciasta, szczotkowanie środka z olejem za każdym razem. Schłodzić ciasta, odkryte, co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
1
Wrzucić bakłażana z 1 łyżeczką soli w durszlaku i odcedzić 30 minut. Wycisnąć garści bakłażana, aby wyodrębnić płyn, a następnie osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
EkstraktEkstrakt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2
Bakłażan gotować, cebula, czosnek, oregano, i 1/4 łyżeczka każda z soli i pieprzu w oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać pomidory, pieczoną paprykę i wodę i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan będzie bardzo delikatny i mieszanina będzie gruba (jeśli sucha, cienka z niewielką ilością wody), o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na średnim ogniu, aż się połyska. Ostrożnie dodać ciasta quinoa i gotować, obracając raz ostrożnie i dodając pozostałe 2 do 3 łyżki oleju, aż chrupiące i złociste, 8 do 10 minut całkowitej (pat ciasta zmienić kształt z oczyszczoną gumową szpatułką podczas gotowania, jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
2
Przenieś na talerze.
1
Powrót bakłażan ragù na wolnym ogniu i mieszać w pietruszkę i połowę mozzarelli, następnie dusić, mieszając, aż ser po prostu zaczyna mięknąć, o 30 sekund. Łyżka na quinoa ciasta, a następnie posypać pozostałą mozzarellą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1
* Ciasta Quinoa mogą być formowane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.* Bakłażan-pomidor ragù, bez pietruszki i mozzarelli, można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
Pietruszka-naćPietruszka-nać
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
PomidorPomidor
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn