Ciasto Z Bitą Cytryną
Lemon bitą ciasto trwa około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 20 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 2G tłuszczu i w sumie 99 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka wiśni maraschino, wody, soku z cytryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób naprawdę lubi ten deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 16%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciasto Cytrynowe Z Bitą Śmietaną, Meyer Lemon Clouds Z Bitą Śmietaną Cytrynową I Świeżymi Jagodami, oraz Meyer Lemon Clouds z bitą śmietaną cytrynową i świeżymi jagodami.
Instrukcje
Rozpuścić żelatynę we wrzącej wodzie. Odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce ubij schłodzone odparowane mleko.
Dodaj cukier i sok z cytryny.
Dodaj schłodzoną mieszaninę żelatyny i ubij, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone. Dodaj zmiażdżonego ananasa.
Wlej połowę mieszanki do każdej skórki. Schłodź przed podaniem.
W razie potrzeby udekoruj posiekanymi wiśniami maraschino.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to moje najlepsze typy na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Chateau Chantal Late Harvest Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling]()
Chateau Chantal Późne Zbiory Riesling