Nasiona Dyni
Prażone nasiona dyni zimowej to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 58 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, nasiona dyniowca zimowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonego kalafiora i Dyniowca z rukolą i pestkami granatu, Sałatka z soczewicy z kapustą, pełnoziarnistymi, burakami, dynią zimową, grzybami i pestkami granatu, oraz Sałatka z pieczonego squasha z boczkiem i pestkami dyni.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 275 stopni F (135 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub folią aluminiową.
Po usunięciu nasion z dyni, spłucz wodą i usuń wszelkie sznurki i kawałki squasha. Osuszyć i umieścić w małej misce. Wymieszać oliwę z oliwek i sól do nasion, aż do równomiernego pokrycia.
Rozłóż równą warstwę na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec przez 15 minut lub aż nasiona zaczną pękać.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na blasze przed podaniem.