Ciasto Wiśniowe Późne Lato
Późne lato Cherry Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka stałego skracania warzyw, ekstrakt z migdałów, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Sukkotasz Późnego Lata, Sukkotasz Późnego Lata, oraz Simple Late Summer Primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko i ocet ubić w małej misce, aby wymieszać.
Mąkę i sól ubić w średniej misce, aby wymieszać; dodać skrócenie i wcierać opuszkami palców, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Wymieszać mieszaninę mleka; krótko ugniatać w misce, aż ciasto się połączy. Zbierz ciasto w piłkę. Podzielić na 2 kawałki, 1 nieco większe niż inne. Spłaszczyć każdy kawałek na dysk. Owiń dyski oddzielnie w plastik i przechowywać w lodówce 30 minut.
Wymieszać 2/3 szklanki cukru i następne 6 składników w dużej misce do połączenia.
Dodać wiśnie i wymieszać.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozwałkuj większy krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do 13-calowego okrągłego (skorupa będzie cienka).
Przenieś do szklanego naczynia o średnicy 10 cali.
Rozwiń drugi dysk na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej do prostokąta 12x8 cali. Za pomocą karbowanego koła ciasta lub ostrego noża, wytnij prostokąt wzdłuż na dziewięć pasków o szerokości 3/4 cala. Łyżka nadzienia wiśniowego do skórki.
Umieścić 5 pasków ciasta w poprzek ciasta w 1 kierunku i 4 w przeciwnym kierunku, tworząc kratkę. Naciśnij końce paska i krawędź skorupy razem, aby uszczelnić. Ozdobnie zagniatane krawędzie.
Brush kraty i krawędzie z jaj glazury.
Posypać 1/4 szklanki cukru na kratkę.
Piec ciasto 20 minut. Przykryj krawędzie skorupy kołnierzem foliowym, aby zapobiec przerobieniu. Nadal piec do wypełnienia pęcherzyków i skorupa jest złoty kolor, o 40 minut dłużej.
Przenieść ciasto do stojaka i ostudzić co najmniej 1 godzinę.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Żłobione koło ciasta będzie ciąć paski kraty z dość zapiekane krawędzie, ale ostry nóż działa dobrze, zbyt.