Ciasto warstwowe kokosowe
Coconut Layer Cake to deser dla 16 osób. Za 62 centy za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 473 kalorie , 5 g białka i 20 g tłuszczu . Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, orzechy pekan, orzechy pekan i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 26% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują Classic Coconut Layer Cake , Chocolate Layer Cake With Ganache i Lemon Curd Layer Cake .
Instrukcje
Pozostaw jajka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W dużej misce ubij masło, smalec i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj żółtka i dobrze ubij. Wymieszaj z wanilią.
Wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną; dodawaj do ubitej masy na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdej porcji.
Dodaj kokos i orzechy pekan. W małej misce i czystymi trzepaczkami ubijaj białka jajek, aż utworzą się sztywne szczyty; delikatnie wmieszaj do ciasta.
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką okrągłych foremek o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 325° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę, aby całkowicie ostygły.
Aby przygotować lukier, ubij w dużej misce serek śmietankowy, cukier, masło i wanilię, aż do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
Rozprowadź pomiędzy warstwami oraz na wierzchu i bokach tortu.
Posyp kokosem; udekoruj pekanami. Przechowuj w lodówce.