Calzones
Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jeśli masz cebulę, pietruszkę, unrisen bułki Uwaga: można również użyć bochenki chleba, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Calzones, Calzones, oraz Hot, Hot, Hot Calzones.
Instrukcje
Umieść zamrożone bułki (lub mrożone bochenki chleba) na blasze do rozmrożenia. Przykryć ręcznikiem do herbaty i odstawić na 2 do 3 godzin. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i pozwól gotować przez kilka minut.
Dodać kiełbasę i gotować, aż brązowy, rozpadając kiełbasę jak wymieszać.
Dodaj włoską przyprawę i płatki czerwonej papryki.
Wyjąć z patelni i pozostawić do ostygnięcia na talerzu. W osobnej misce połącz ricottę, parmezan, mozzarellę, jajka, sól, pieprz i pietruszkę. Gdy kiełbasa jest chłodna, wymieszaj ją. Odstawić. Gdy rolki są rozmrożone i podniesione, rozwałkuj je na lekko posypanej mąką powierzchni, aż papier będzie cienki. Łyżka 3-4 łyżki (w przybliżeniu) nadzienia na połowę koła ciasta. Złóż połowę ciasta na siebie, a następnie naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. * Uwaga: Jeśli chcesz większą calzone, użyj mrożonych bochenków chleba i użyj około 1/4 do 1/3 bochenka dla każdej calzone.
Umyj powierzchnię calzone z ubitym jajkiem, a następnie piecz przez 10-13 minut, lub do ładnego i złocistego brązu.
Podawać z ciepłym sosem marinara.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.