Ciasto w kształcie miski ponczowej
Przygotowanie ciasta Punch Bowl zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 255 kalorii , 3 g białka i 12 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 24 osób. Za 50 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do budyniu waniliowego, bitą śmietanę w kartonie, kokos i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Zupa Autumn In A Bowl , Najlepsza zupa ziemniaczano-serowa w misce chlebowej i Zapiekanka z chleba w misce .
Instrukcje
Upiecz ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali. Ostudź ciasto całkowicie na kratce. W dużej misce ubijaj mleko i mieszanki budyniowe przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu, aż masa zmięknie. Dodać ananasa; przykryć i schłodzić. Dodać kokos i orzechy do ubitej masy.
Aby złożyć, pokrój ciasto na kostki o wymiarach 1 cala; połowę umieść w misce na poncz o pojemności 5 qt. Na wierzch nałóż połowę mieszanki puddingowej i połowę mieszanki bitej śmietany. Powtórz warstwy.
Posyp dodatkowymi orzechami pekan, jeśli chcesz. Przykryj i schłódź w lodówce do momentu podania.