Ciasto truskawkowo-rabarbarowe z kwaśną śmietaną to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 483 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, sok z cytryny, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto truskawkowo-rabarbarowe z pełnoziarnistą skórką, Truskawkowa Rabarbarowa Crostata Z Lawendową Skórką, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na skorupę: w dużej misce, ubić razem mąkę, cukier i sól. Wrzucić skrócenie i masło w mieszaninie mąki, aż dobrze pokryte. Używając blendera do ciast lub 2 noży, pokrój skracanie i masło na suche składniki, aż zmniejszy się do kawałków wielkości grochu, około 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Wyjąć ciasto z lodówki i odstawić do temperatury pokojowej na 30 minut.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj nieco większy dysk do średnicy około 12 cali i grubości 1/4 cala. (Jeśli ciasto jest bardzo kruche, zbierz je w kulkę i ugniataj kilka razy, aby było bardziej giętkie, a następnie rozwałkuj.) Wyłożyć 9-calową płytkę ciasta z ciastem i przyciąć ją, aby pozostawić 1-calowy zwis. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
W małej miseczce umieścić 1 łyżeczkę cukru i odstawić na bok.
Dodaj rabarbar, truskawki i sok z cytryny do miski z pozostałą mieszaniną cukru i skrobi kukurydzianej i wymieszaj, aby równomiernie pokryć owoce. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania Precli
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Tabliczka Półsłodkiej Czekolady
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do około 11 cali średnicy i 1/4 cala grubości. Używając 1-calowego okrągłego noża, wytnij okręgi, pozostawiając co najmniej 3-calową krawędź od krawędzi i 1 1/2 cala przestrzeni między każdym okręgiem (powinieneś mieć około 12 wycięć). Odstaw kółka na bok.Wymieszaj mieszaninę rabarbarowo-truskawkową, aby ponownie rozłożyć soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Patyczki Do Maczania Precli
Wyciąć Ciasteczka
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Wlać do przygotowanej Skórki, montując ją w środku i delikatnie wklepać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
8
Wymieszać ciasto z białkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
9
Umieść górną skórkę nad owocami i przyciąć nadmiar ciasta do 1-calowy zwis. Złóż krawędź dolnej skorupy nad górną skorupą i naciśnij, aby uszczelnić. W razie potrzeby zagniataj krawędź, używając palca wskazującego jednej ręki, aby wcisnąć ciasto między palec wskazujący a kciuk drugiej ręki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
10
Posmaruj wierzch ciasta pozostałym białkiem. Ułóż kółka wycięcia z przerwami nad górną skórką (nie pokrywając otworów)i posmaruj kółka wycięcia białkiem jaja, odrzucając wszelkie resztki. Na wierzch ciasta równomiernie posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Umieść ciasto w zamrażarce, podczas gdy piekarnik się nagrzewa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
12
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na dole.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
13
Umieść blachę do pieczenia wyłożoną podwójną warstwą folii aluminiowej na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
14
Umieścić ciasto na gorącej blasze do pieczenia i piec przez 30 minut. Obniżyć temperaturę do 177° i piec, aż skorupa jest brązowy i owoce bulgotanie, o 1 godzinę 40 minut więcej. (Środek napełniania powinien odczytywać212 na termometrze natychmiastowego odczytu, aby mógł się prawidłowo ustawić.) Jeśli skórka na krawędziach ciasta zacznie brązowieć, zanim ciasto zostanie zrobione, przykryj krawędzie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
15
Wyjąć ciasto z piekarnika i niech usiąść na blasze do pieczenia, aż owoce przestaje bulgotanie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
16
Przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć i pozostaw napełnianie przed krojeniem, co najmniej 3 godziny.