Ciasto Truskawkowo-Jogurtowe
Ciasto truskawkowo-jogurtowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 274 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę pomarańczową, jogurt pełnotłusty, waniliowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Jogurt mrożony truskawkowy (z jogurtem greckim), Truskawkowe Ciasto Jogurtowe, oraz Truskawkowy Dip Jogurtowy.
Instrukcje
Grubo posiekać około połowy truskawek, do wysokości 1 1/2 szklanki posiekanych jagód (Pozostałe zachować do dekoracji). Na patelni 2-do 3-ćwiartkowej na średnim ogniu wymieszaj posiekane truskawki, cukier i żelatynę, aż żelatyna i cukier zostaną rozpuszczone i mieszanina się zagotuje.
Wyjąć z ognia i wymieszać ze skórką jogurtu, wanilii i pomarańczy do dobrze wymieszanej (widoczne będą kawałki truskawek).
Schłodzić, aż Zestaw, co najmniej 6 godzin, lub przykryć folią i schłodzić do 1 dnia. Tuż przed podaniem, posypać kawałki czekolady równomiernie na wierzchu ciasta. Pokrój pozostałe truskawki.
Ciasto pokroić w kliny; podawać z pokrojonymi jagodami.