Ciasto Serowe Mamy
Przepis na Ciasto Serowe Mamy można przygotować w około 1 godzinę i 5 minut. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 348 kalorii, 17 g białka i 26 g tłuszczu każda. Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką mielony cynamon, ciasto drożdżowe, ser ricotta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także ciasto z serkiem śmietankowym mamy, szarlotkę mamy i ciasto z jagodami mamy.
Instrukcje
Oddziel jedno jajko. W małej misce lekko ubij białko z jajka; odłożyć na bok. W innej małej misce połącz jajko i żółtko; odłożyć na bok.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwiń ciasto; przekrojony na pół.
Rozwałkuj połowę ciasta na placek o średnicy 8 cali. koło.
Przenieś do 7-calowego. talerz na ciasto; przyciąć ciasto równo z krawędzią.
Posmaruj białkiem jajka; posypać 1/2 łyżeczki cynamonu.
W dużej misce wymieszaj sery, cukier puder, skrobię kukurydzianą, wanilię, sól i mieszankę jajeczną.
Wlać do przygotowanego ciasta.
Pozostałe ciasto rozwałkować tak, aby pasowało do wierzchu ciasta.
Połóż na nadzieniu. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
W cieście wycinamy nacięcia.
Posmaruj ciasto pozostałym białkiem; posypać resztą cynamonu.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty. Całkowicie ostudzić na kratce. Resztki przechowuj w lodówce.