Ciasto rabarbarowe z Jaggery Crumb
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 262 kalorie, 8G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 20 minut. Ten przepis jest lubiany przez 458 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Niebielonej, nierafinowanej soli morskiej, mąki orkiszowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do Dzień Matki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto Rabarbarowe Okruchy, Ciasto Rabarbarowe Okruchy, oraz Ciasto Rabarbarowe Okruchy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Noc przed planujesz piec, ubić orkisz z jogurtem, aż luźno połączone. Przykryj miskę szczelną plastikową folią, aby nie wyschła i ustaw ją w ciepłym miejscu w kuchni na noc na 8 do 12 godzin.Następnego dnia posiekaj rabarbar na 1/4-calową kostkę. Wrzucić do miski i posypać 1/2 szklanki jaggery rabarbarem. Pozostawić do maceracji rabarbaru w jaggery przez około godzinę.Rozgrzej piekarnik do 350 F. stopić 3 łyżki masła klarowanego lub ghee na małym ogniu w dobrze przyprawione 9-calowy patelni żeliwnej. Wrzucić macerowany rabarbar do gorącego masła i saute o 2 protokół. Wyłączyć ogień i przygotować ciasto batter.In dużą miskę do mieszania, ubić jajka z 3/4 szklanki jaggery, aż będzie gładka, a następnie ubić w ekstrakcie waniliowym. Pracując 1/2 szklanki na raz, ubić w cieście z mąki orkiszowej namoczonej w jogurcie. W osobnej misce wymieszać mąkę o wysokiej ekstrakcji z 1 łyżeczką zmielonego cynamonu, skórką pomarańczową, sodą oczyszczoną i solą. Pracując 1/2 szklanki na raz, ubij suche składniki na mokre składniki, aż utworzą gładkie ciasto.Przygotować jagnięce okruchy w małej lub średniej wielkości misce do mieszania. Ubić mąkę migdałową i jagnięcinę razem z cynamonem, następnie powoli ubić w 3 łyżkach stopionego butter.To zmontować ciasto, wlać ciasto ciasto na patelni nad rabarbarem.
Posyp jagnięcą okruchy ciasta i piecz, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta-około 1 godziny. Pozostawić do ostygnięcia około 20 minut przed zanurzeniem w nim łyżką i wyciągnięciem na czekające talerze.