Ciasto Pralinowe Mocha Nono
Nono Mocha Praline ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 9g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy laskowe, ladyfingers, drobny cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha, Ciasto Mocha Fudge Bundt z polewą Mocha Fudge, oraz Praline Bundt Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko naoliwić blachę do pieczenia. Na innej blasze do pieczenia, toast orzechy laskowe na 8 protokół, lub aż pachnące i złocisty brązowy.
Niech ostygną, a następnie natrzeć orzechy laskowe w ręczniku kuchennym, aby usunąć skórki.
Na średniej patelni, posypać orzechy laskowe z 1/4 szklanki cukru. Gotować na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż cukier topi się i brązowieje, o 2 protokół. Wymieszać, aby pokryć orzechy laskowe z karmelem i zeskrobać na naoliwionej blasze do pieczenia.
Orzechy laskowe niech ostygną i twardnieją, a następnie rozbić je na kawałki. Rezerwa 10 całych orzechów laskowych do dekoracji.
Resztę orzechów przełożyć do robota kuchennego i zmielić na gruboziarnisty proszek.
W małej miseczce rozpuścić natychmiastowe espresso w wodzie. W dużej misce ze stali nierdzewnej ubijamy śmietanę do zgęstnienia.
Dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i rozpuszczone espresso i ubijaj, aż uformują się miękkie szczyty. Przechowywać w lodówce 1 szklanka bitej śmietany.
Umieść kawę w dużej płytkiej misce. Zwilż 12 ladyfingers w kawie, lekko zanurzając każdą stronę i ułóż je obok siebie na dnie 9-calowej patelni sprężynowej. Złamać kilka ladyfingers jeśli to konieczne, aby całkowicie pokryć dno patelni.
Rozłóż jedną czwartą bitej śmietany espresso na ladyfingers i posyp jedną czwartą pralinki z orzechów laskowych. Powtórz z pozostałymi ladyfingers, bitą śmietaną i pralinkami. Przechowywać w lodówce ciasto do firmy, o 1 godzinę.
Rozgrzej cienki nóż pod gorącą wodą i uruchom go po wewnętrznej stronie pierścienia patelni springform.
Zdejmij pierścień. Za pomocą szpatułki rozłóż zarezerwowany 1 filiżankę bita śmietana espresso na wierzchu i boku ciasta.
Udekoruj zastrzeżonymi całymi orzechami laskowymi.
Pokroić w kliny i podawać.