Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe
Ciasto pomarańczowo-migdałowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 264 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, sodę oczyszczoną, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Mini ciasto migdałowe z polewą pomarańczowo-czekoladową, Krwawe ciasto pomarańczowe z lukrem skórki pomarańczowej, oraz Noworoczne Ciasto Migdałowe (Good Luck Cake).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię.
Mąkę, proszek do pieczenia i sodę wymieszać w misce.
Ubij masło i cukier razem w misce, aż będzie kremowy.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubić pół na pół do masy maślanej.
Wymieszać 1 szklankę mieszanki mąki do mieszaniny masła. Wymieszać z mlekiem.
Dodać kolejną 1 szklankę mieszanki mąki do mieszaniny masła i wymieszać mleko do mieszaniny.
Dodać pozostałą mieszankę mąki i wymieszać z sokiem pomarańczowym. Zeskrobać boki miski łopatką i dać ciasto ostateczną mieszankę.
Wlać ciasto do przygotowanej miski rurki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta wyjdzie czysta, około 90 minut.
Ostudzić ciasto na patelni przez 15 do 20 minut, a następnie przełożyć na stojak z drutu, aby całkowicie ostudzić.