Ciasto pomarańczowo-maślane z letnimi owocami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 57 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 276 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sody oczyszczonej, maślanki, wiśni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Letnie ciasto owocowe mżawka, Nowozelandzkie Letnie Ciasto Owocowe, oraz Tort oliwkowy z letnimi owocami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Aby przygotować owoce, połączyć pierwsze 7 składników w dużej misce; wrzucić delikatnie. Kryj się i wyluzuj.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
8
Połączyć maślankę i 1/4 szklanki soku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Sok
9
Mieszankę mąki dodać do mieszanki cukru na przemian z mieszanką maślanki, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Piec w temperaturze 350 przez 43 minuty lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.